Zwangerschapscursus

Een zwangerschap is niet alleen een voorbereiding op een bevalling maar ook op het ouderschap.

In onze interactieve zwangerschapscursus van 3 bijeenkomsten, bereid je je samen met je partner voor op de bevalling en op de periode na de bevalling met jullie nieuwe baby.

 

De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod:

  • We leggen duidelijk uit wát er in je lijf gebeurt als je gaat bevallen. Hierdoor begrijp je de fasen van een bevalling heel goed en weet je, als je gaat bevallen, beter wat je kunt verwachten.
  • Angst en pijn zijn aspecten die bij iedere bevalling een rol spelen. Soms klein, soms groot. We kijken naar hoe je om kunt gaan met angst en pijn op zo’n manier dat het je tijdens de bevalling niet in de weg gaat staan.
  • We geven aandacht aan de rol van degene die je gedurende de bevalling bijstaat. We laten je zien hoe jullie je samen kunnen voorbereiden op de bevalling en hoe je als een HECHT team de bevalling kunt beleven.
  • We leggen uit wat hechting is en leren hoe je meteen al kunt beginnen met contact maken met je nog ongeboren kindje
  • Na de bevalling staan jullie meteen aan de start van een leven met een nieuwe baby. Door te praten over de veranderingen en je verwachtingen die dit met zich meebrengt, begin je als een HECHT team aan het ouderschap.

 

De HECHT zwangerschapscursus wordt speciaal voor jou en je partner gegeven, zodat er veel ruimte is voor jullie persoonlijke situatie en vragen.